Årets aksjon

 

nolostgeneration

Formålet for årets innsamlingsaksjon er UNICEF´s strategi “No Lost Generation“. Denne strategien er utformet for å beskytte fremtiden til de over 5 millioner barna som er påvirket av den pågående krisen i Syria.

 

Arrangementer

11.03.2015
Fagdag: “Barn i Krig”

Borgerkrigen i Syria er inne i sitt fjerde år, og en hel generasjon vokser opp uten mulighet til å ha en normal barndom. Syrias barn har mistet fotfeste i alt som er normalt; hjem, familie, venner og skole. De har sett og opplevd ting som ingen barn skal oppleve.

Årets fagdag handler om hvordan krig påvirker sivilbefolkningen, med fokus på barn. Det viktigste små barn trenger er trygghet, stabilitet og omsorg. Hva skjer med barn når dette ikke er tilstede?

Foredragsholdere:
Magne Raundalen er spesialist i klinisk psykologi. Han har mange års erfaring med mennesker i krisesituasjoner, og er internasjonalt anerkjent for sitt arbeid med å utvikle omsorg og hjelp til krigsrammede barn. Han har vært konsulent for Unicef, Røde Kors, Redd Barna og Norsk Folkehjelp. Raundalen skal holde foredraget “Barn i krig – tapet, sviket og traumet”, om de psykologiske konsekvensene krig har for barn.

Hiam Alchirout kommer fra Syria og har bodd i Norge siden 1991. Hun jobber som tospråklig lærer, og har mottatt Likestillingsprisen fra Vestfold i 2007, Årets innvandrerkvinne fra Utrop i 2009, og Frivillighetprisen fra Sentral i 2014. Hiam brenner for kvinnefrigjøring, menneskrettighter, barn og ungdom, og er opptatt av å delta aktivt i det norske samfunnet. Aller mest brenner hun for å kjempe for sitt folk i Syria. Hun vil dele sin historie med oss, og fortelle om hva hun har sett og opplevd i sitt hjemland.

Dette blir en sterk og viktig fagdag, med mål om å engasjere og informere bergensstudentene til aksjon for Syrias barn.

Inngang er gratis, og det vil bli servert te/kaffe, mineralvann og noe å tygge på.

Vi håper å se studenter fra alle fakultet og studieretninger.

Lenke til facebook-event

13.03.-14-03.2015
Bøssebæringsaksjon

Syrias barn er krise, hjelp oss å gi dem barndommen tilbake! Den viktigste delen av årets innsamlingsaksjon er bøssebæringen i Bergen Sentrum.

Tidspunkt:
Fredag 13.mars fra 14.00-17.00
Lørdag 14.mars fra 12.00-16.00
Oppmøte: Psykologisk Fakultet, Christies gt 12

Alle som ønsker å delta i bøssebæringsaksjonen er velkommen. Du kan gå sammen med en venn eller alene, og velger selv tidspunkt og varighet innenfor overnevnte rammer.

Som bøssebærer gir vi deg en rute du skal følge i Bergen sentrum. Du vil få utfyllende informasjon om hva du samler inn penger til og flyers til å dele ut.

Alle som går med bøsse får nystekte vafler, saft og kaffe ved innlevering av bøsse. Alle er også med i trekningen av gratisbillett til Veldedighetsfesten 17.mars.

Påmelding:
I kantina på Psykologisk Fakultet 3.-5.mars, kl.11-13.00, og på Dragefjellet 3. og 4. mars, kl. 09.45-12.15. Man kan møte opp på dagen, men vi ønsker at så mange som mulig melder seg på forhånd.

Lenke til facebook-event

17.03.2015
Veldedighetsfest

Tirsdag 17. mars arrangerer PsychAid veldedighetsfest på Hulen, som en brakavslutning på årets innsamlingsaksjon!

Kveldens konferansierer er humorduoen Tonje og Sandra fra ”Helt Privat”, som skal holde auksjon og drive ablegøyer på scenen. Det vil også være lotteri under hele kvelden. Her blir det muligheter for å reise hjem med både små og store premier.

Vi kan friste med konsert av Villa People, som coverer tidenes beste rockeslagere, og garanterer spasmer i dansefoten. Det blir også sinnsykt gode priser i baren!

Etter konserten blir det heftige beats, spunnet av Hulens hus-DJ.

Aldersgrense: 18 år
Arrangementet er åpent for alle studenter ved det psykologiske fakultet ved UiB (med muligheter for “plus ones”)

 Lenke til facebook-event